Power Talk - Silap Tak per, Kena Ketawa Tak Pe...

[#SILAP TAK PER,KENA KETAWA TAK PE,TAK PANDAI TAK PE YANG PENTING BERANI & HENDAK BUAT DULU BUKAN IKUT2 ORG]

itulah ler ayat2 yg selalu didendangkan untuk anak2 surga ni ...takut...malu... ngegellll perkara biasa ...cabut lari pun ada ..😅😅😅

Tapi alhamdulillah ,selepas beberapa coach memujuk beri inspirasi ..tepuk bahu mereka beri semangat ..ok jer .Cuma yang paling mencabar coach kena guna kaedah lain, bukan anak surga ni xnak....tapi sedang counter persepsinya sendiri .Coach pun mula masuk zon sedar anak surga ni utk buang “mental blok” dengan share info pengorbanan ibuayah 

“adik bayangkan ,ibuayah adik boleh jer beli hp mahal2 ,tukar spotrim kereta baru ,beli gadjet dan perabut bagai ...tapi semua tu diketepikan dahulu,sebelum adik bgun pagi ibuayah yg bangun bersiap dulu untuk
hantar adik kesini ,walhal nilah hari cuti mereka utk berehat tak cukup dgn itu petang nanti dtg lagi nak amik adik ,semua tu untuk siapa dik ?” 

Syukur tau dik, adik dpt ibuayah begitu,tak semua org Allah beri ibuayah begitu ..tengok ni ..smbil tunjuk kes2 anak terabai di Harian Metro 

Saya tahu coach ...sy nak buat tapi...eeee tulah ..nanti klu silap “org ketawa” ..nanti “org kata” budjet bagus...poyo jer ko ni .

Owhhhh...klu adik fikir “org kata”
“org ketawa” sampai bila pun adik tak boleh buat ..yg penting berani buat dulu ....biar silap atau org ketawa waktu kita sdg belajar dan berlatih dik ...

biar sekarang !!!

jgn esok dlm dunia sebenar kita masih takut ..ngegellll bila depan org ramai ..dan kena ketawa pada masa tu ...

peluang kita buat silap masa belajar membantu kita perbaiki makin baik baik dan baik ....

Huh 😓😓😓 ...sambil genggam tangan ..(jgn ko tumbuk coach sudah 😁)...diam seketika ...ok coach saya buat dulu ...nervous ni...nervous ...

nervous itu tandanya kita hamba dik ..setelah beri beberapa tips ..
naik jer stage 
mak ai...boleh pun ..ok jek ..biasalah tergagap ..sikit .....(HAAAA TEPUK !!!!)

Senyum lebar ..😊😊😊😊😊

cuma bila hbis diri depan org ramai mcm biasa ...airmata berjurai ..

ini berlaku sebab “PEMBATASAN DIRI PALSU” itu mula pecah bila persepsi mental blok berbeza dgn realiti melihat kemampuan diri sendiri 💪💪💪.

Ada jugak anak2 surga memang tak nak ..hbis ilmu coach pujuk pun tak jalan 😅😅😅

ooook utk anak2 syurga ni ..adik xperlu ckp apa2 ..just diri n posing sambil senyum buat lawak ramai2 ok ?

Boleh ..boleh..boleh ...sy nak ...coach ❤️

(haha janji ko nak dik tau lah coach buat ko bercakap nanti 
yg penting AMBIL PENGALAMAN DULU..biar PENGALAMAN &PEMBELAJARAN TU DRIVE KO NANTI ....syyyy secret ni xleh bgtau mereka dulu ..biar buat dulu 😁

Itulah senario yg biasa berlaku pada anak2 surga ni setiap kali dlm program POWER TALK .

ANDA BUAT ANDA DAPAT
ANDA BUAT ANDA HEBAT 💪💪💪

#ibuayahpemangkinkejayaan
#bukansekadarupsr
#powertalk
#saidinasmartfamilyprogramme
#kamibukanpusattuisyen





<


Saidina Smart Batch Pertama UPSR 2010 ,adik Nurul Azwa



























Salah seorang anak sulung Saidina Smart Batch Pertama UPSR 2010 ,adik Nurul Azwa.

Alhamdulillah sekiranya fobia matematik berjaya dikikis pada usia awal InsyaAllah minat terhadap pelajaran akan terus memacu diri mereka sendiri sehingga peringkat yang lebih tinggi.

#Alumnisaidinasmat
#Bukansekadarupsr
#Ibuayahpemangkinkejayaan


Maths Game Achievement




"IBU DAN ABI DATANG YA PROGRAM PETANG NI..LOVE U IBU&ABI"JERIT HAZIQ
.
.
Eksited betul Haziq nak Ibu&Abi datang..Itulah Harapan seorang anak..Jadi bile ibu&abi datang, bersemangat rase nak jawab..
.
.
Kehadiran ibuayah yg merupakan VVIP program merupakan sesuatu yg special buat anak2.. A little things,make a big difference..
.
.
Tambahan diselitkan lagi dengan pujian atau penghargaan yg berkaitan dgn sesuatu tindakan, berikan secepatnya selepas event utk menghasilkan impak yg berkesan..😍😍
.
.
Terima Kasih Ibu&Ayah ats kelapangan masa buat Anak2..IbuAyah merupakan VVIP dlm Program tersebut..
.
.
Tak lupa juga, Tahniah buat adik2 yg telah Tamat Semester 1
.
.
MATHS GAME ACHIEVEMENT 
23 JUN 2018
.
.